понедељак, 18. октобар 2010.

Zaplenjeno 20kg heroina

 
Policija je zaplenila više od 20 kilograma heroina i oko 6000 tableta sintetičke droge amfetamin i uhapsila dve osobe, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Foto: Arhiva


Tom akcijom presečen je još jedan međunarodni kanal krijumčarenja sintetičkih droga i heroina, a otkrivena je i laboratorija za proizvodnju amfetamina, navodi se u saopštenju.


Uhapašeni su Stanislav Najdanov zvani "Caki" (53) i Nikola Najdanov (24), obojica iz Niša zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Za Stanislavnom Najdanovim bila je raspisana raspisana potraga Policijske uprave Niš po naredbi Višeg suda u tom gradu, dodaje MUP.

Osumnjičeni su uhapšeni na delu autoputa Niš-Preševo, kod naplatne rampe Žitorađa u automobilu "ford probe" u kome je pronađeno oko 6000 tableta opojne droge amfetamin sa logom "playboy" i "ck".


Tokom pretresa kuće u kojoj se krio Stanislav Najdanov, u selu Gornji Matejevac pronađena je i ilegalna laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga - amfetamina.

U laboratoriji, pored 20 kilograma heroina, pronađene su i tablete amfetamina, veća količina hemikalija i prekursora za proizvodnju amfetamina, kao i veća količina paracetamola.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Nišu a policija nastavlja rad na ovom slučaju, navodi se u saopštenju.

Нема коментара:

Постави коментар